Esküvő DJ facebook oldal Esküvő DJ youtube csatorna Esküvő DJ blog oldal
slager@slagerdj.hu   |   +36 30 419 93 97
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Esküvői DJ és Ceremóniamester

Véleményem szerint egy személy nem tud esküvői dj és ceremóniamesterként működni az esküvőn. Mivel két különálló tevékenységi kör, nem csak attitűdben eltérő, hanem fizikailag is máshol kell lenniük az adott munka, szerep megvalósításánál.

Jómagam azt vallom, hogy a DJ-nek a DJ pultban a helye. Hangosítsa le a polgári szertartást, keverje a zenét szünet és megállás nélkül, koordinálja a fényeket a buborékfújó gépet, teljesítse a számkéréseket és még sorolhatnánk.

ceremóniamesternek a terepen a helye a vendégek és az asztalok közt. A ceremóniamester szerves része az esküvőnek, de nem a kulcsfigurája, ezt fontos szem előtt tartani. Ő kommunikál a násznéppel csoportosan és adott esetben külön-külön is. A ceremóniamester az, aki segíti az esküvői szolgáltatókat (és nem utasítja! Sajnos találkoztunk már olyan ceremóniamesterrel aki utasító stílusban kommunikált az esküvői szolgáltatókkal), időben előre megbeszélnek mindent a fotóssal, filmessel, dj-vel, helyszínnel, cateringgel, hogy mi mikor következik és hogyan fog történni. A ceremóniamester a kapocs a pár és az esküvőre érkező szolgáltatók között.

Esküvői DJ és Ceremóniamester 1

Amire érdemes odafigyelni ha hivatásos, profi ceremóniamestert választotok, hogy legyen saját jó minőségű vezeték nélküli mikrofonja. Ez az alapállás, a mi meglátásunk szerint. Természetesen mi, mint esküvői dj-k minden esküvőre viszünk mikrofont.

Ami ennél is fontosabb, hogy legyen valaki, aki levezeti az esküvőt. Nincs annál rosszabb, amikor 50-80-100-120 ember semmit nem tudva a történésekről, információ hiányában össze vissza ténfereg, akár a templomnál, hivatalnál vagy az esküvőhelyszínen.

Legyen ez egy barát, barátnő vagy rokon, akit megbíztok ezzel a megtisztelő feladattal, ha nem tudtok, vagy nem szeretnétek hivatásos kollégát megbízni ezzel a tevékenyéggel.

Ennél természetesen jobb megoldás, ha profi ceremóniamestert, vagy vőfélyt bíztok meg a Nagy Nap kézbentartásával.

Esküvői DJ és Ceremóniamester 2

Ceremóniamester árak:

A szórás óriási az árakat nézve. Lehet már vőfélyt / ceremóniamesterttalálni 70-80.000 forint körüli összegekért is találni, de ez a piaci áraknak az alsó vége. A ceremóniamesterek zöme átlagban 120-130-150.000 forintért vállalja az esküvő levezetését. Ez tekinthető a középső ársávnak. Az e feletti ceremóniamester árak a 180-200-250-300.000 Ft-ot elérhetik. Ilyen árban már több nyelven beszélő, tehát nemzetközi esküvőkön is a helyüket megálló ceremóniamestereket lehet találni.

A döntés nehéz, hagyatkozzanak a személyes benyomásra a találkozón, kérjetek minél több referencia anyagot fotót, videót, véleményeket online felületen, akik már igénybe vették a kiszemelt ceremóniamestert. Böngésszétek alaposan át a ceremóniamester honlapját, Facebook oldalát. Kérdezzetek rá, hogy számlaképes-e az adott személy, ez is jelezhet egy színvonalat. Érdeklődjetek afelől, hogy mióta, hány éve foglalkozik esküvők levezetésével.

Kérek egy ingyenes árajánlatot →

Esküvői DJ és Ceremóniamester - referencia képek

Esküvői beszámolók